UCBMEDIA ... et Ord til Dagen ... Dansk DK Norsk NO Svensk SE Grønlandsk GL Gave Gave til UCB

2018-01-11Læs et Ord til Dagen i dag (2018-06-19)2018-01-13
Ordet for 2018-01-12
12. januar
Lad være at kategorisere mennesker Ð elsk dem
"Altså kender vi fra nu af ingen rent menneskeligt..." 2.Kor 5,16
Hvis du har tendens til kun at omgås "din egen slags" Ð dine ligemænd, så tænk på, at Paulus faktisk her siger: Vi vurdere ikke længere andre ud fra et menneskeligt synspunkt.
Jesus gik kilometervis bort fra sin rute for at møde en samaritansk kvinde ved en brønd. Set fra et kulturelt og religiøst synspunkt var det et dårligt træk. For det første var hun blevet skilt fem gange, så hun havde et blakket ry. For det andet var hun hedning. Og på den tid kunne en jøde ikke drikke vand, der var blevet trukket op af brønden af en hedning - Og slet ikke spise sammen med hedninger. Jødiske læger kunne ikke tage sig af ikke-jødiske patienter. Jøder beskrev faktisk hedninger som værende "urene", og de troede, at de også selv ville blive urene, hvis de omgikkes dem.
Men Jesus gik ind for at inkludere andre, ikke ekskludere dem. "Og Ordet blev kød og tog bolig iblandt os ..." Joh 1,14 Jesus rørte ved spedalske, elskede fremmede og brugte så megen tid i selskab med andre, at de religiøse ledere kaldte ham "fråser, og en ven af pøblen" (Se Matt 11,19) Jesus satte ikke etiketter på mennesker; han elskede dem. Og når du følger ham, peger han på dine fordomme og får dig til at håndtere dem ordentligt. Det er fordi, han vil ændre den måde, du anskuer mennesker på - så du ikke ser dem som jøder eller hedninger, accepterede eller udenforstående, liberale eller konservative osv. "Altså kender vi fra nu af ingen rent menneskeligt."
I dag kan du møde nogle vragede mennesker som kvinden ved brønden. De kan være blevet udelukket af kirken eller være blevet afvist af menigheden. Og du får mulighed for at enten at kategorisere dem eller elske dem. Ær Gud - og elsk dem!
Bibellæseplan: Sl 12; Matt 12; 1.Mos 23-24

... stille stunder styrker ...

Bestil den trykte udgave af et “Ord til Dagen”. word@UCB.dk
UCB MEDIA, Box 92, 2770 Kastrup.
tlf. 32 340 112
... et Ord til Dagen hviler på frivllige gaver. Tak for din gave.