UCBMEDIA ... et Ord til Dagen ... Dansk DK Norsk NO Svensk SE Grønlandsk GL Gave Gave til UCB

2018-02-14Læs et Ord til Dagen i dag (2018-05-22)2018-02-16
Ordet for 2018-02-15
15. februar
Betydningen af selvdisciplin
"... så at I kan skønne, hvad der er væsentligt ..." Fi 1,10
For at opnå større selvdisciplin må du: Begynde dagen med at gøre det først, der er vanskeligst. Og hvis du kommer på afveje, må du få dig selv tilbage på sporet for at fuldføre det. Red for eksempel din seng, læg dit tøj på plads og vask op; efterlad ikke ekstra arbejde til andre. Og lad være med at begynde flere projekter på een gang; følelsen af at "få udrettet noget" vil styrke din selvrespekt og din selvdisciplin.
Beslutte dig for at være punktlig. Ligegyldighed er en hård vane at bryde. For at overvinde den, må du ærligt kalde den, hvad den ofte er - hensynsløs, egoistisk adfærd.
Planlægge fremsynet. Alt tager længere tid end, du tror, så vent ikke til sidste øjeblik, så du skal fare af sted som en kylling med afskåret hovedet. Det kan give dig mavesår at "leve med pistolen for tindingen", mens ekstra tid er godt for dit helbred og giver ro i sindet.
Accepter korrektioner fra dem, der bryder sig om dig, uden at surmule eller svare igen. Først når du kan tage imod en irettesættelse, vil du være kvalificeret til selv at korrigere andre. Bibelen siger: "... hos dem, der tager mod råd, er der visdom." Ordspr 13,10 Hvis du altså er klog, vil du søge gode råd og byde dem velkommen.
Gandhi sagde engang: "Der er altid en grænse for selvtilfredshed, men der er ingen grænse for selvbeherskelse." Bed Gud om at hjælpe dig med at kontrollere dine urolige tanker, følelser, ønsker og adfærd. Se ærligt på de områder i dit liv, du har svært ved at håndtere og hold op med at forsvare dig og komme med undskyldninger; se sandheden i øjnene, selvom det gør ondt; nægt at være ked af dig selv og sæt dig i stedet et par opnåelige mål. Med andre ord: Lær at "... skønne, hvad der er væsentligt ..." - og af reel værdi.
Bibellæseplan: Sl 46; ApG 18; 3.Mos 1-3

... stille stunder styrker ...

Bestil den trykte udgave af et “Ord til Dagen”. word@UCB.dk
UCB MEDIA, Box 92, 2770 Kastrup.
tlf. 32 340 112
... et Ord til Dagen hviler på frivllige gaver. Tak for din gave.