UCBMEDIA ... et Ord til Dagen ... Dansk DK Norsk NO Svensk SE Grønlandsk GL Gave Gave til UCB

2018-04-17Læs et Ord til Dagen i dag (2018-07-22)2018-04-19
Ordet for 2018-04-18
18. april
Pas på smiger
"... en mand skal bedømmes efter sit ry." Ordsp 27,21
Ordet 'smiger' stammer fra et gammelt ord, der betyder "at klappe, glatte eller kærtegne." Derfor er en, som smigrer dig, en, der vil klappe dig på ryggen med den ene hånd og i nogle tilfælde stikker dig en kniv i ryggen med den anden. Smiger siges direkte op i dit åbne ansigt, men aldrig bag din ryg. Smiger er hyklerisk ros ud fra et uoprigtigt, falsk motiv. Og Bibelen advarer os mod smiger: "En mand, der smigrer sin næste, breder et net ud for hans fødder." Ordsp 29,5 Smiger hjælper dig ikke. Faktisk siger Salomon, at man i det lange løb er bedre tjent med et menneske, som kritiserer en, end med et menneske, der smigrer en. "Den, der irettesætter et menneske, ender med at vinde større yndest end den, der smigrer." Ordsp 28,23
Der er to ting, du skal skrive dig bag øret, når det drejer sig om smiger: Giv ros sparsomt, men oprigtigt, og uden at have andet end det bedste i tankerne for den anden person.
Modtag ros på en klog måde, uden at tage dig selv eller den person, der giver ros, alt for alvorligt.
Husk altid, at smiger var det våben, Satan brugte til at bringe Adam og Eva til fald i Edens Have: "... I bliver som Gud ..." 1.Mos 3,5 Det er derfor Salomon skriver: Der skal smeltedigel til sølv og smelteovn til guld, men en mand skal bedømmes efter sit ry."
Så spørgsmålet, du altid bør stille dig selv, når nogen roser dig, er dette: Gør dette mit ego større -eller mit hjerte større?
Bibellæseplan: Sl 108; Luk 20; Dom 3-4

... stille stunder styrker ...

Bestil den trykte udgave af et “Ord til Dagen”. word@UCB.dk
UCB MEDIA, Box 92, 2770 Kastrup.
tlf. 32 340 112
... et Ord til Dagen hviler på frivllige gaver. Tak for din gave.