UCBMEDIA ... et Ord til Dagen ... Dansk DK Norsk NO Svensk SE Grønlandsk GL Gave Gave til UCB

2018-12-07Læs et Ord til Dagen i dag (2018-05-22)2018-12-09
Ordet for 2018-12-08
8. december
Arbejde og dovenskab
"Alt slid giver gevinst, ord alene fører til mangel." Ordsp 14,23
I Ordsprogenes bog bruger Salomon mange gange ord som dumhed, tåbe og dovenskab. En dovenkrop er ikke et menneske, som gerne vil arbejde, men ikke kan finde et job; en dovenkrop er een, som kan arbejde, men ikke vil. Historien her fortælles om en fyr, der søgte om støtte på bistandskontoret. Sagsbehandleren spurgte: "Hvorfor har du brug for økonomisk hjælp?" Han svarede: "Fordi jeg har problemer med mine øjne." sagsbehandleren spurgte: "Hvori består dine øjenproblemer?" Manden svarede: "Jeg kan bare ikke se mig selv arbejde hver dag."
Og enhver dovenkrop har den slags synsproblemer. Men de forstyrrer ham ikke, så længe andre gør arbejdet.
Præsident Theodore Roosevelt havde ret, da han skrev: "Hav ikke ondt af en mand, fordi han skal arbejde. Hvis han er saltet værd, vil han arbejde. Jeg misunder den mand, der har et arbejde, som er værd at gøre, og som gør det godt ... muligheden for at arbejde hårdt på et arbejde, der er noget værd, er langt det bedste, livet har at byde på."
På en eller anden måde har vi mistet sjælen, hvis ikke præsidenten Roosevelts brev sætter tanker i gang. Spørg enhver arbejdsgiver, og de vil fortælle dig, at een, der vil arbejde, - arbejde hårdt, gøre jobbet rigtigt og afslutte opgaven, bliver sværere og sværere at finde. Gud er ikke imod fritid. En ansat, der hviler og genoplader, vil være en god medarbejder. Modsætningen i Ordsprogenes Bog ligger mellem arbejde og dovenskab. Forældre, noget af ​​det bedste, I kan gøre for jeres børn, er at videregive dem en stærk arbejdsmoral og derved forberede dem på at lykkes i livet.
Bibellæseplan: Ordsp 9; Åb 15; Neh 10-11

... stille stunder styrker ...

Bestil den trykte udgave af et “Ord til Dagen”. word@UCB.dk
UCB MEDIA, Box 92, 2770 Kastrup.
tlf. 32 340 112
... et Ord til Dagen hviler på frivllige gaver. Tak for din gave.