UCBMEDIA ... et Ord til Dagen ... Dansk DK Norsk NO Svensk SE Grønlandsk GL Gave Gave til UCB

Ordet for 2020-03-29
29. marts
Lev efter dine overbevisninger (2)
"... Den, der bedømmer mig, er Herren." 1. Kor 4,4
Daniel blev tvunget til at beslutte, om han ville være en, der tilpassede sig, 'en konformer' - eller en, der skabte forandring, 'en transformer'. Hvad er forskellen?
Pres styrer den konforme. Hvis du lægger nok pres på ham/hende, vil de give efter. Hvis du lægger nok pres på ham/hende, ryger de den første joint, tager den første drink, og vil gøre, hvad alle andre gør.
Men det er principper, der styrer en transformer.
Du siger måske: "Det er meget krævende at leve på den måde." Ja; og det er meget beskyttende. Gud ved bedre end vi gør, hvordan vi undgår smerte, frustration og ødelæggelse i vores liv. Fordi han ser klippens skrænt klarere, end vi gør, placerer han beskyttende rækværk på siden af den. Og når vi følger hans bud og anordninger, undgår vi hjertesorg, faldgruber og tabet af vores omdømme.
At nægte at spise kongens kød var ikke et spørgsmål om mad, men om overgivelse til Gud. Nu går vi ikke ind for ideen: ”Lad samvittigheden være din guide." Din samvittighed er ikke altid en god guide. Fordi du ikke mener, ??at noget er forkert, betyder det ikke, at du ikke skal synes, det er forkert. Din samvittighed kan være beskadiget - og den kan brændes. Bibelen taler om at "få sin samvittighed brændemærket." (1. Tim 4,2)
Paulus skriver: "... jeg er mig ikke noget bevidst, men dermed er jeg ikke frikendt. Den, der bedømmer mig, er Herren."
Ikke desto mindre er samvittighedsspørgsmålet det første, du skal stille, når du står over for en vanskelig beslutning. Sjældent træffer du et godt valg om at gøre noget, hvis du ved, at det at gøre det vil føre din samvittighed ud på det frygtede ’skyld-trip’.
Så lev efter dine overbevisninger.
Bibellæseplan: Sl 88; Rom 16; 5. Mos 23-24

... stille stunder styrker ...

Bestil den trykte udgave af et “Ord til Dagen”. word@ucb.dk
UCB MEDIA, Box 92, 2770 Kastrup.
tlf. 32 340 112
... et Ord til Dagen hviler på frivllige gaver. Tak for din gave.