UCBMEDIA ... et Ord til Dagen ... Dansk DK Norsk NO Svensk SE Grønlandsk GL Gave Gave til UCB

2018-04-23Læs et Ord til Dagen i dag (2018-04-24)2018-04-25
Ordet for 2018-04-24
24. april
Vær ikke en dovendidrik (1)
"Er du doven, så tag ved lære af myren ..." Ordsp 6,6 BPH
Hvad er en dovendidrik lige præcist? Robert Hicks siger: "Hvis vi føler, vi har ret til noget uden at ville gøre det nødvendige arbejde for at opnå det, får vi et samfund fuldt af dovendidrikker." Der er en ting, du aldrig kan overbevise en dovendidrik om: At han er doven. "I egne øjne er den dovne visere end syv, der svarer med dømmekraft." Ordsp 26,16 Selv ikke syv vise mænd kan få ham til at indrømme, at han er doven - selv om han er i undertal, sker det ikke. Du kan belære en dovendidrik, men du kan ikke lære ham meget. "Den dovnes ønsker bliver hans død, for hans hænder nægter at arbejde ..." Ordsp 21,25
En dovendidriks valgsprog er "en eller anden dag." Du kan høre ham eller hende sige: "En eller anden dag udretter jeg noget stort." Eller "En eller anden dag kommer jeg til at eje min egen forretning." Eller "En eller anden dag skal jeg ..." (Udfyld selv den tomme plads!)
Han eller hun har altid en undskyldning for, hvorfor de ikke kan arbejde netop nu. Det er pointen i Salomons udtalelse: "Den dovnes vej er som en tjørnehæk, retskafnes vej er banet." Ordsp 15,19 Når den dovne ser ud af livets hoveddør, ser han ikke en bred vej - han ser kun en stort stykke hede med vild lyng.
Benjamin Franklin havde ret, da han sagde: "Jeg har aldrig kendt en mand, der var god til at komme med undskyldninger, som samtidig var god til noget andet." Pointen: En dovendidrik vil hellere komme med en undskyldning, end tjene til føden.
Så ordet til dig i dag er: Vær ikke doven!
Bibellæseplan: Sl 114; 1.Kor 2; Dom 15-16
... stille stunder styrker ...

Bestil den trykte udgave af et “Ord til Dagen”. word@UCB.dk
UCB MEDIA, Box 92, 2770 Kastrup.
tlf. 32 340 112
... et Ord til Dagen hviler på frivllige gaver. Tak for din gave.