UCBMEDIA ... et Ord til Dagen ... Dansk DK Norsk NO Svensk SE Grønlandsk GL Gave Gave til UCB

2018-03-19Læs et Ord til Dagen i dag (2018-03-20)2018-03-21
Ordet for 2018-03-20
20. marts
Om at kunne hjælpe andre (3)
"Han så spændt på dem i forventning om at få noget af dem." ApG 3,5
Du kan ikke hjælpe nogen, som ikke er parat til at modtage hjælp. Det betyder, at du må kunne skelne mellem dem, der søger løsninger, og dem, der blot søger sympati. Før den lamme mand ved tempelporten blev helbredt, så han spændt på Peter og Johannes i håb om at få noget af dem. Bemærk ordene
1) "så spændt på" -altså med opmærksomhed. Har du andre menneskers vakte opmærksomhed? Hører de virkelig, hvad du siger, eller er de så forblændet af omstændighederne og deres egne følelser, at de ikke kan se nogen form for udvej, selv når du tydeligt peger på en?
2) "i forventning". Det mest effektive, du kan gøre for at hjælpe andre, er at opbygge deres tro. Og det kræver tålmodighed.
En leder skriver ærligt om sit problem med manglende tålmodighed, i sit arbejde med andre: "Tidligt i min karriere ønskede jeg at gøre tingene så hurtigt som muligt og så gå videre til den næste opgave. Hvis nogen ikke ønskede at følge med i mit tempo, strøg jeg lige forbi ham eller hende. Men den ledelsesstil hindrede mig i at relatere ordentligt til andre, og mine relationer led under det. Det gode var, at jeg bevægede mig hurtigt. Det dårlige var, at jeg ofte bevægede mig alene. At bevæge sig i en anden persons tempo kan være udmattende. Det kræver naturligvis energi at holde trit med en person, der bevæger sig hurtigere end en selv. Men er det ikke også trættende at bevæge sig i et langsommere tempo, end man selv ønsker? ... Jeg finder det meget frustrerende. Det tester min tålmodighed. Men hvis jeg vil knytte bånd til andre mennesker, må jeg sætte farten ned og gå i deres tempo."
Og for at kunne hjælpe andre mennesker, må du gøre det samme.
Bibellæseplan: Sl 79; Rom 7; 5.Mos 5-6
... stille stunder styrker ...

Bestil den trykte udgave af et “Ord til Dagen”. word@UCB.dk
UCB MEDIA, Box 92, 2770 Kastrup.
tlf. 32 340 112
... et Ord til Dagen hviler på frivllige gaver. Tak for din gave.