UCBMEDIA ... et Ord til Dagen ... Dansk DK Norsk NO Svensk SE Gr�nlandsk GL Gave Gave til UCB

Ordet for 2021-04-14
14. april
Vend dit tab til vinding (1)
"Gileaditten Jefta var … søn af en skøge, og hans far hed Gilead." Dom 11,1
Jefta var den uægte søn af en mand ved navn Gilead. Hans mor var prostitueret. Han voksede op i husstanden med Gileads andre, legitime sønner, der senere jog ham væk. "Du skal ikke have del i arven fra vores fars slægt" sagde de. (Vers 2) Så han endte med at bo i en hule. Mens han var der, samlede han en gruppe af udstødte og oprørere og formede dem til en stor hær. Da ammonitterne truede Israel, vendte de ældste sig til ham for at få hjælp. "Men Jefta sagde til dem: "Var det ikke jer, der hadede mig og jog mig bort fra min fars hus? Hvorfor kommer I så til mig nu, da I er i nød? … 'Det er jo derfor, vi henvender os til dig. Gå nu med os, og tag kampen op med ammonitterne. Så gør vi dig til overhoved for Gileads indbyggere.'" (Vers 7-8)
Jefta førte dem ikke kun til sejr, han er nævnt med ære i Bibelen sammen med mennesker som Abraham, Moses og David. Hans liv er fyldt med lektier, vi kan lære af.
Her er en vigtig lektie: Afvisning kan være en del af Guds plan for dit liv. Jefta blev afvist af grunde, han ikke havde kontrol over - han var 'uægte'. Men i stedet for at blive bitter, gik han videre og gjorde noget godt med sit liv. Måske er du blevet afvist, fordi du var gammel, ung, intelligent, dum, smuk, grim, privilegeret, fattig, attraktiv, uattraktiv, mand, kvinde, hvid, sort osv.
Ved Guds nåde tog Jefta en grim situation og vendte den til en smuk. Og hvis du vil lægge din situation over til Gud, er den samme nåde tilgængelig for dig i dag.
Bibellæseplan: Sl 104; Luk 16; Jos 19-20

... stille stunder styrker ...

Bestil den trykte udgave af et “Ord til Dagen”. word@ucb.dk
UCB MEDIA, Box 92, 2770 Kastrup.
tlf. 32 340 112
... et Ord til Dagen hviler på frivllige gaver. Tak for din gave.