UCBMEDIA ... et Ord til Dagen ... Dansk DK Norsk NO Svensk SE Grønlandsk GL Gave Gave til UCB

Ordet for 2019-09-22
22. september
Husk at sige TAK
"Var der ikke ti, der blev rene? Hvor er de ni?" Luk 17,17
En dag helbredte Jesus ti mænd for spedalskhed; den sygdom var på den tid en dødsdom, fordi der ingen behandling fandtes for den. Forbløffende nok, huskede kun én af de ti mænd at komme tilbage og takke Jesus. Hvad lavede de ni andre? Havde de for travlt til at være taknemmelige?
De følte sig sikkert taknemmelige, men de tog sig ikke tid til at udtrykke det. Blev de bare optaget af andre gøremål og glemte det? Var de for forsigtige med at vise taknemmelighed? Måske troede de, at deres helbredelse ikke ville holde, så de ville vente lidt med at tale om den. Eller måske troede de, at Jesus ville have noget til gengæld - noget de enten var uvillige eller ude af stand til at give. Var de for selvcentrerede til at være taknemmelige?
På nogle måder var livet som syg et mere enkelt liv. Nu skulle de til at finde et arbejde, tage ansvar og spille en rolle i samfundet. Var de evt. for arrogante til at være taknemmelige?
Måske troede de, at de over tid nok ville være kommet sig alligevel. Og så er det at være taknemmelig også at indrømme, at man har behov for andre. Hvem ønsker at vise svaghed, når man har et image at beskytte?
Hvis denne historie giver et fingerpeg, må det være, at ni ud af ti har et problem med taknemmelighed - i hvert fald når det kommer til at udtrykke den. Vær ikke sådan. Vær i stedet som den ene af ‌‌de 10!
I tre på hinanden følgende salmer - 105, 106 og 107 - gentager David med omtrent de samme ord: "Tak Herren, for han er god, hans trofasthed varer til evig tid." Lad ikke en dag gå, uden at du husker Guds godhed mod dig - og takker ham for den.
Bibellæseplan: Sl 83, Jer 14-15, Luk 4

... stille stunder styrker ...

Bestil den trykte udgave af et “Ord til Dagen”. word@ucb.dk
UCB MEDIA, Box 92, 2770 Kastrup.
tlf. 32 340 112
... et Ord til Dagen hviler på frivllige gaver. Tak for din gave.