UCBMEDIA ... et Ord til Dagen ... Dansk DK Norsk NO Svensk SE Gr�nlandsk GL Gave Gave til UCB

Ordet for 2022-09-27
27. september
Om at udvikle en smag for Guds Ord
"Hvor er dit ord sødt for min gane, sødere end honning i min mund." Sl 119,103
Det faktum, at vi nu elsker de grøntsager, vi hadede som børn, indikerer, at vi kan udvikle en smag for sund, livgivende mad, i takt med at vi modnes. Og da Biblen er sjælens mad, kan du også udvikle en smag for dén. Eugene Peterson skriver: "Kristne lever af Skriften. Den hellige Skrift giver de helliges samfund næring, på samme måde som mad giver kroppen næring. Kristne studerer, lærer og bruger ikke bare Skriften; vi assimilerer den, tager den ind i vores liv ... på en måde, hvor den omformes til kærlige handlinger."
Brugerresearch viser, at den gennemsnitlige Bibel-ejer har 9 Bibler og søger efter flere. Hvad er der galt med det billede? Det, som ingen siger højt, er, at mange mennesker synes, Biblen er kedelig. Dette problem er temmelig nyt – og alvorligt.
Oldgræsk, sproget i Det Nye Testamente, har intet ord for kedsomhed. Ordet har først fået sin nuværende betydning indenfor de seneste århundreder. Når vi ser på antikkens verden – intet tv, internet, film og stort set ingen bøger – kommer vi utvivlsomt til at tænke på, hvor kedeligt, det må have været. Men folk i fortiden kedede sig ikke. Det er vores generation, der oplever kedsomhed, fordi vores evne til at holde vores opmærksomhed fokuseret, og vores sinds glæde ved at dvæle ved de dybe tanker, er blevet begrænset pga. afhængighed af stimuli udefra. Vi har alt for mange fristende alternativer.
Det er en af grundene til, at det at blive en trofast Bibellæser starter som disciplin, efterfølges af en pligtfølelse, for så til sidst at blive en fornøjelse. "Hvor er dit ord sødt for min gane, sødere end honning i min mund." Det kan også blive din oplevelse, når det handler om at læse i Guds Ord. Du skal bare beslutte dig for det.
Bibellæseplan: SL 88; Luk 9; Jer 23-24

... stille stunder styrker ...

Bestil den trykte udgave af et “Ord til Dagen”. word@ucb.dk
UCB MEDIA, Box 92, 2770 Kastrup.
tlf. 32 340 112
... et Ord til Dagen hviler på frivllige gaver. Tak for din gave.